Besväras du av pigmenteringar? 🤷‍♀️

Delbetala räntefritt i upp till 12 månader. Läs mer här!

Bästa kund! 

Vi på YouSkin Clinic hoppas att du njuter av sommaren och tar väl hand om din hud. Solens strålar kan vara underbara, men de kan också leda till en av de vanligaste hudutmaningarna - pigmenteringar. I detta nyhetsbrev vill vi ge dig råd om hur du kan hantera och förebygga pigmenteringar, samt vilka behandlingar vi erbjuder för att hjälpa dig att få en  och mer strålande hudton.

Vad är pigmenteringar?

Pigmenteringar uppstår när huden producerar för mycket melanin, vilket är det pigment som ger din hud dess färg. Detta kan resultera i mörka fläckar, ojämn hudton och andra typer av missfärgningar. Vanliga orsaker till pigmenteringar är solskador, hormonella förändringar, ålder och inflammation efter akne eller andra hudproblem.

Förebyggande av pigmenteringar

Det första steget i att hantera pigmenteringar är att förhindra att de uppstår. Här är några tips:

  1. Solskydd: Använd alltid en bredspektrad solkräm med minst SPF 30, även under molniga dagar. Återapplicera varannan timme när du är utomhus.
  2. Skyddskläder: Bär hattar, solglasögon och skyddande kläder när du är ute i solen.
  3. Undvik solen under peak-timmarna: Mellan 10:00 och 16:00 är solen som starkast.

Behandling av pigmenteringar

Om du redan har pigmenteringar finns det flertalet behandlingar som kan hjälpa till att minska deras synlighet och ge dig en jämnare hudton. På YouSkin Clinic erbjuder vi en rad effektiva lösningar.

1. Kemisk Peeling
En kemisk peeling exfolierar det yttersta hudlagret och stimulerar cellförnyelsen, vilket kan reducera mörka fläckar och ojämn hudton. Vi anpassar peelingen efter din hudtyp och dina specifika behov. En favorit hos oss är PRX-t33. (Läs mer här)

2. Alexandritlaser
Vi arbetar med Alexandritlaser som bryter ner pigmentfläckar utan att skada den omgivande huden. Alexandritlaser är särskilt effektivt för att behandla djupare pigmenteringar. (Läs mer här)

3. Fraktionerad CO2 laser
Vid diffus pigmentering/ojämn hudton rekommenderar vi Fraktionerad CO2 laser, där vi kontrollerat gör en skada på det yttre hudlagret för att åstadkomma en jämnare, friskare hudton. (Läs mer här)

4. Hudvårdsprodukter
Vi rekommenderar även att du använder hudvårdsprodukter som är rika på ingredienser som vitamin C, retinol och niacinamid, vilka kan hjälpa till att ljusa upp huden och reducera pigmentfläckar över tid. (Läs mer här) 

Boka en konsultation idag! Klicka här!

Osäker på vilken behandling som passar dig? Boka en konsultation hos oss, så hjälper vi dig att skapa en personlig behandlingsplan som är anpassad efter just dina behov och mål.

Vi ser fram emot att hjälpa dig mot en klarare, jämnare hud. Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.

Med vänliga hälsningar,
Teamet på YouSkin Clinic

LÄS MER OM LOJALITETSPROGRAMMET & VÄRVA EN VÄN

Fler nyheter

Kampanjer

Hösten är här – Ge Din Hud En Nystart!

Ge din hud den kärlek den förtjänar – låt oss hjälpa dig att hitta de perfekta Neostrata-produkterna
Josefin tipsar

Besväras du av ytliga kärl?

Ta bort ytliga kärl med ND:YAG-laser
Josefin tipsar

Ta hand om din hud med rätt produkter i sommar ☀️

Våra bästa tips för att hålla din hud frisk och strålande hela säsongen.